Dj of the Week: Andreas Athineos

foto-4

Who’s Andreas Athineos?

Ο Andreas Athineos είναι Έλληνας dj από τη Θεσσαλονίκη. Είναι 28 ετών και αποφάσισε να μπει στο χώρο μαγεμένος από το hype, τον κόσμο και τους καλλιτέχνες σε clubs όπως τα Venue και Decadence, στα οποία σύχναζε από το 2004, ενώ το Reworks ήρθε για τον πείσει πια απόλυτα ότι το djing ήταν αυτό που τον εξέφραζε πραγματικά.

Με ό,τι χρήματα είχε, αγόρασε τους πρώτους του δίσκους κι άρχισε να μιξάρει. Με αρκετή δουλειά, κατάφερε σήμερα να έχει βρεθεί σε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της συμπρωτεύουσας όπως τα Club Division, Monroe, Elvis & Shark και Piccadilly (όπου πλέον είναι και resident) ενώ μέσα από τη συνεργασία του με τη NON Aesthetics, είχε την ευκαιρία να είναι στο lineup του Reworks Festival τα τελευταία δύο χρόνια, να είναι παρών στα event του team στο Met Hotel αλλά και στο Horizon Festival στη Βουλγαρία. Ακόμα, έχει βρεθεί πίσω από τα decks clubs όπως το Republic στο Βόλο, το TONY στη Λάρισα και το N.O.A. στην Αλεξανδρούπολη αλλά κι άλλα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

foto-3

Ο Andreas Athineos στο Reworks Festival 2014

Στη διάρκεια της πορείας του, έχει μοιραστεί τα decks με καταξιωμένους καλλιτέχνες του εξωτερικού όπως οι Guti, Tiga, Joe Claussell, Nina Kraviz, Hot Since 82, Noir, Alix Alvarez, Pearson Sound και Butch, αλλά και της χώρας μας, όπως οι And.Id, Ison, Alex Dimou, Thodoris Triantafyllou και Wrong Display.

Διατηρώντας το μυαλό και τα αυτιά του ανοιχτά, ο Andreas Athineos δεν είναι αντίθετος με διαφορετικά ακούσματα, όπως soulful, afro ή deep house μουσική. Ωστόσο, όταν παίζει μουσική εκφράζεται μέσα από την ήχο της tech house, δίνοντας έμφαση στην πιο groovάτη πλευρά της και τα basslines, κάτι που θα διαπιστώσετε και όταν ακούσετε το set του στο Tech Side of Life αυτής της Κυριακής. Εκτιμά ιδιαίτερα καλλιτέχνες όπως οι Detlef και Niκola Gala, ενώ έχει σαν πρότυπο τον Dj Sneak.

cover-2

Εκτίμηση τρέφει ακόμη για djs της πόλης του, όπως οι Paul Anthonee, G. Plak, Chris Madem, Zorz Post & Emme και Jojo Angel, οι οποίοι θεωρεί πως δίνουν το κάτι παραπάνω στην ηλεκτρονική σκηνή της συμπρωτεύουσας, η οποία έδειχνε να μην έχει την κίνηση που είχε παλιότερα:

“Τα πράγματα στη πόλη δεν είναι όπως τα είχαμε ζήσει παλιότερα. Υπάρχει κίνηση αλλά σε καμία περίπτωση στο βαθμό που ήταν πριν από 7­-8 χρόνια. Ανάλογα με το event υπάρχει και το αντίστοιχο support από τον κόσμο. Πλέον, όλοι οι djs της πόλης είναι φίλοι, ενώ εκτός από πολύ καλά παιδιά, είναι και φανταστικοί παραγωγοί”

μας λέει.

Όταν στη φυσιολογική του ζωή… “εισέβαλε” το Reworks και η NON Aesthetics

Μια τυπική μέρα για τον Ανδρέα θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί. Θα πάει βόλτα τη σκύλα του και θα κατέβει στο γραφείο ενώ αργότερα, θα πάω στον Extreme για εκπομπή αλλά και παραγωγή. Αν έχει ακόμη κουράγιο, θα πάει και για έναν καφέ.

Το 2013, μία από αυτές τις συνηθισμένες για εκείνον μέρες, ο Andreas Athineos έλαβε ένα μήνυμα από τον Ison, που του έκοψε τα πόδια όπως μας είπε χαρακτηριστικά:

“Το μήνυμα έλεγε ‘’Welcome to Reworks’’… Μου κόπηκαν τα πόδια! Την πρώτη χρονιά δεν κατάλαβα τίποτα. Θυμάμαι μόνο ότι έπινα σφηνάκια με τον Paul Kalkbrenner!”

λέει και συνεχίζει για τη συνεργασία με τη NON Aesthetics:

“Με το που τελείωσε το Festival του 2013, μου έγινε η πιο σημαντική πρόταση της ζωής μου ως τώρα, να μπώ στο agency της NON. Να συμμετέχω στην διοργάνωση του Reworks Festival αλλά και σε όλα τα event που κάνει αυτή η εταιρεία μέσα στο χειμώνα. Το να παίξει κάποιος Έλληνας στο καλύτερο Festival της Ελλάδας, είναι σίγουρα ό,τι σημαντικότερο μπορεί να του συμβεί στην εγχώρια μουσική σκηνή. Είναι τιμή. Όμως, παλεύεις μήνες ολόκληρους ασταμάτητα, δεν κοιμάσαι τα βράδια, δεν υπάρχουν αργίες, μπάνια στην θάλασσα κτλ. και μέχρι να έρθει η μέρα του Festival τρέχεις σαν τρελός! Όταν βέβαια, την τελευταία μέρα έρχεται κόσμος και σου λέει “ευχαριστώ για αυτό που κάνατε”, σου δίνεται ένα δώρο Θεού που δε συγκρίνεται με τίποτα. Όπως επίσης είναι τρελό, το να σε βλέπουν όλοι οι καλλιτέχνες σαν φίλο και να σε ξέρουν με το μικρό όνομά σου… Οι Ison και Τάσος Ανθόπουλος και όλοι όσοι δουλεύουν για τέτοια events, είναι οι ήρωες στην ιστορία της σκηνής αυτής!

cover-1

Το μεγαλύτερο όνειρο και το χειρότερο ενδεχόμενο!

Ένας καλλιτέχνης στα 28 του, με σημαντικό παρελθόν και δυναμικό παρόν, έχει όλα τα εφόδια για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Πώς το ονειρεύεται ο Andreas Athineos?

“Θα ήθελα κάποια στιγμή να βγώ από τα σύνορα της χώρας σαν καταξιωμένος dj και παραγωγός αλλά έχω πάρα πολύ δρόμο ακόμα”

λέει με ταπεινότητα και συνεχίζει:

“Ωστόσο, το μεγαλύτερο μου όνειρο, εδώ και ένα χρόνο, το ζω κάθε μέρα. Είμαι στην εταιρεία που εξαιτίας της παίζω μουσική και βοηθάω στη στήσιμο του μεγαλύτερου Festival στην Ελλάδα!”

λέει αναφερόμενος στη NON, φυσικά.

Η ζωή βέβαια, δεν είναι γεμάτη μόνο όμορφες στιγμές όπως αυτές που ανέφερε ο Ανδρέας. Τον ρωτήσαμε, λοιπόν, να μας πει τι είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να του συμβεί ενώ παίζει:

“Πιστεύω χειρότερο πράγμα την ώρα που παίζει κάποιος μουσική απ το να μπεί αστυνομία στο μαγαζί την στιγμή που όλοι χορεύουν, δεν υπάρχει. Σε μια τέτοια περίπτωση, με το που φύγουν, παίζεις όσο καλύτερα γίνεται για να ανεβάσεις ξανά τον κόσμο!”

Ομολογουμένως, πρόκειται για μια άβολη και δύσκολη στιγμή!

foto-1

Τι να περιμένουμε από τον Andreas Athineos

Ο Andreas Athineos, αυτή την περίοδο είναι 100% αφοσιωμένος στο Reworks Festival 2015, το οποίο μας είπε πως θα είναι απίστευτο! Ακόμα, ασχολείται με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της NON Aesthetics, όπως το Pre Reworks, τα καλοκαιρινά πάρτι του team στο Met Hotel και κάποια πολύ καλά bookings σε όλη τη χώρα. Μέσα σε όλα, ο Ανδρέας ετοιμάζει, επίσης, τις δικές του παραγωγές, τις οποίες θα πρέπει να αναμένουμε στο μέλλον.

Andreas Athineos on the Tech Side of Life

Την Κυριακή 5 Απριλίου, η Blank φιλοξενεί τον Andreas Athineos, στο δέκατο-ένατο επεισόδιο της σειράς podcast “The Tech Side of Life”, που παρουσιάζεται κάθε βδομάδα, στα κανάλια της Blank στο soundcloud και το mixcloud και φυσικά, στο site μας! Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να τον ακούσετε σε ένα special set!

Μείνετε συντονισμένοι για τις λεπτομέρειες!

Andreas Athineos on
facebook
soundcloud
Thank you Andreas Athineos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *