Dj of the Week: Nico Rac

10418566_10203318834266877_10159150_o

Who’s Nico Rac?

Ο Nico Rac είναι Έλληνας Dj και παραγωγός, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Μεγάλωσε στο Αιγάλεω, αλλά έκανε τα πρώτα του βήματα παίζοντας deep house μουσική σε τοπικά bars της Μονεμβασιάς. Η αρχή των gigs του στην Αθήνα έγινε στο Housaki Bar και είχε δυναμική συνέχεια, με εμφανίσεις σε clubs όπως το θρυλικό Mamacas Bar για σχεδόν δυόμισι χρόνια, το Mikro, στο αγαπημένο Funked Up του Manolaco αλλά και τα Nid, Terraza κ.ά., με την κορύφωση να έρχεται το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν βρέθηκε στα decks του Cavo Paradiso, όπου ανέλαβε να ζεστάνει τον κόσμο πριν την εμφάνιση του “πολύ” Luciano. Πέρα από τον Luciano, έχει βρεθεί δίπλα σε κορυφαίους djs όπως οι Cesar Merveile, Manolaco, Wade, Quartero, &Me, Yaya και Argy, ενώ προσεχώς θα “ανοίξει” το πάρτι για τον Davide Squillace, μαζί με τον Mikee. (6 Μαρτίου στο Nid, από τη Blend)

Τα πρώτα βήματα, το στυλ του και το VnV Project

Άρχισε να μιξάρει στα 13 του, ψάχνοντας τρόπο έκφρασης για την αγάπη που είχε ανέκαθεν για τη μουσική και η οποία τον οδηγούσε από μικρό να είναι με ακουστικά στα αυτιά, ακόμη και στο μάθημα στο σχολείο! Θεωρώντας το dj τέχνη, δημιουργία και τρόπο ζωής, πράγμα που πιστεύει μέχρι και σήμερα, εξασκούταν ώρες ώστε να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας live εμφάνισης, την οποία και βλέπει με απόλυτη σοβαρότητα:

“Όταν θα πήγαινα να παίξω κάπου, οπουδήποτε, θα ‘πρεπε να νιώθω υπεύθυνος και συνηδειτοποιημένος ότι κρατάω ένα μαγαζί στα χέρια μου και το λάθος δεν συγχωρείται!”

μας λέει.

Αν και ξεκίνησε με deep house, όπως είπαμε παραπάνω, σήμερα ο ήχος του είναι αρκετά διαφορετικός. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα όλης της φιλοσοφίας του Nico Rac γύρω από το djing και όχι προϊόν απόλυτης επιρροής κάποιου άλλου καλλιτέχνη όπως μας είπε:

“Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος καλλιτέχνης που να με ενέπνευσε να κάνω αυτό που κάνω, δεν έχω κάποιο πρότυπο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι ήχοι μου κλείνουν προς τον Marco Carola. Προσπαθούσα να “τσιμπάω” ό, τι θεωρούσα πως θα μου φανεί εμένα χρήσιμο, από τον μικρότερο μεχρι τον μεγαλύτερο. Το κρατούσα και ένα-ένα προσπαθούσα να το περάσω στα skills μου στο live. Γενικά το djing είναι ένα επάγγελμα το οποίο θέλει πολλή υπομονή και επιμονή αλλά και φαντασία και όρεξη!”

10924762_10153019669922889_7199811649588810368_n

Μιλώντας για τον Carola, έναν καλλιτέχνη που, αν και ανήκει στη γενιά των djs των 90’s, έχει κάνει με απόλυτη επιτυχία μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό mixing, ζητήσαμε την γνώμη του Nico Rac. Εκείνος πώς προτιμά να μιξάρει?

“Προτιμώ να μιξάρω με cds (και μόνο) και τα fx μου (εφεδιέρα, πεταλάκι) ή και με βινύλιο. Πιστεύω πως έτσι νιώθεις περισσότερο τη μουσική, μπαίνεις μέσα σ’ αυτήν κι έχεις την αίσθηση του χρόνου! Βέβαια αυτό είναι επιλογή του καθενός, αφού πλέον με την βοήθεια της τεχνολογίας, υπάρχουν δεκάδες τρόποι να παίξεις μουσική. Είναι και το πώς συνηθίζει ο καθένας, όλα είναι θέμα συνήθειας”

Στα 23 του, ο Nico Rac, έχει προλάβει, έστω και λιγότερο από κάποιους παλιότερους, την πιο δυνατή, γρήγορη techno των late 90’s και early 00’s. Πώς του φαίνεται η σημερινή εξέλιξη της techno?

“Ο ήχος, πλέον, έχει γίνει πιο γλυκός. Παλιότερα, η techno ήταν πολύ “μονοκόμματη”, μιας και οι καλλιτέχνες δεν διέθεταν την τεχνολογία, που εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε στα χέρια μας! Όπως είπα και παραπάνω, όμως, τα πάντα είναι θέμα συνήθειας. Το ίδιο μπορεί να πω και γω σε 10 χρόνια που η μουσική θα έχει σίγουρα αλλάξει!”

1470165_362112050601465_445167349_n

Τις προηγούμενες εβδομάδες, είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε μέσα από το σάιτ μας, το αφιέρωμά μας στον Del Mar, με τον οποίο ο Nico Rac διατηρεί μέχρι και σήμερα το VnV Project. Τον ρωτήσαμε να μας πει λίγα πράγματα γι’ αυτό:

“Το VnV δημιουργήθηκε το 2007, όταν ο αδερφός μου Βασίλης έπαιζε ακόμα μουσικές μαζί με τον Del Mar! Η ιδέα προέκυψε από τα αρχικά μας (Vasilis – Nikos – Vlassis) κι έτσι δημιουργήσαμε αυτό το project. Ο Del Mar, εκτός από φίλος και σπουδαίος καλλιτέχνης, είναι αδερφός, είναι σαν οικογένεια για μένα! Πλέον, είμαστε ενεργοί μόνο εμείς οι δύο. Σίγουρα θα μας πετύχετε ως VnV Project να παίζουμε b2b. Άλλωστε, πριν δύο μήνες, κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας κομμάτι με τη Natura Viva, μαζί με τον φίλο Antoni Bios και ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα!”


 

Η συνεργασία με τη Blend

Εδώ κι αρκετό καιρό, ο Nico Rac συνεργάζεται με την ομάδα του Blend, έχοντας την ευκαιρία να παίξει δίπλα σε σπουδαίους djs και σε μεγάλα events, στην Αθήνα και την Μύκονο. Πώς του φαίνεται αυτή η συνεργασία?

“Με το Blend η συνεργασία μας ξεκίνησε ακριβώς πριν ένα χρόνο. Ο Manolaco με είχε καλέσει να παίξω στο Funked Up στο Mikro, όπου γνωρίστηκα με τον γνωστό σε όλους Lorenzo. Με άκουσε, του άρεσα και μου ‘δωσε την ευκαιρία να παίξω στο κορυφαίο club Cavo Paradisο, όπου έκανα opening στον Lucianο! Κάπως έτσι, ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία μας, η οποία συνεχίζεται άριστα μέχρι και σήμερα. Θεωρώ πως έχω αποκτήσει μια “δεύτερη οικογένεια”

Με φρέσκια την εμπειρία από το Cavo Paradiso, όπου το crowd είναι τεράστιο, αλλά και ξεχωριστές αναμνήσεις από μικρότερα clubs και bars, τι είναι πιο όμορφο για τον Nico Rac? Ένα μεγάλο event σε ένα εντυπωσιακό club ή ένα πιο παρεϊστικο party σε ένα μικρό bar?

“Κάθε στιγμή είναι διαφορετική και ξεχωριστή. Από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο event, από τα 50 μέχρι τα 5000 άτομα, παίρνεις και κάτι. Εξάλλου, οι djs είμαστε entertainers, τι κι αν παίξουμε μπροστά σε λίγο ή σε περισσότερο κόσμο, πρέπει να τους διασκεδάσουμε το ίδιο καλά!”

απαντά.

11001760_10153087893762889_1881528091875023326_n

Τι να περιμένουμε από τον Nico Rac

Αυτή την περίοδο ο Nico Rac είναι συγκεντρωμένος στη Blend, ενώ ασχολείται παράλληλα με την παραγωγή, με την ίδια νοοτροπία που είχε πάντοτε:

“Aγάπη, αφοσίωση, υπομονή, επιμονή και ίσως λίγη τύχη και όλα θα έρθουν! Είμαι ενθουσιασμένος και θα δώσω το 100% για μια δυνατή συνέχεια, ώστε να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να διασκεδάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε!”.

Nico Rac on the Tech Side of Life

Την Κυριακή 8 Μαρτίου, η Blank φιλοξενεί τον Nico Rac, στο δέκατο-πέμπτο επεισόδιο της σειράς podcast “The Tech Side of Life”, που παρουσιάζεται κάθε βδομάδα, στα κανάλια της Blank στο soundcloud και το mixcloud και φυσικά, στο site μας! Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να τον ακούσετε σε ένα special set!

Μείνετε συντονισμένοι για τις λεπτομέρειες!

Nico Rac on
facebook
soundcloud
Thank you Nico Rac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *