Dj of the Week : Paul Markos

11173493_468004773357446_848312267_n-2
Who’s Paul Markos?

 Ο Paul Markos είναι Έλληνας dj που γεννήθηκε το 1988. Το μικρόβιο της μίξης της μουσικής φαίνεται να το είχε από μικρός, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε δύο κασετόφωνα προσπαθώντας να μιξάρει κασέτες σε παιδική ηλικία! Η ενασχόλησή του με το djing, όμως, ξεκίνησε στην εφηβεία και συγκεκριμένα, στα 15 του, όταν άρχισε να μιξάρει σε parties φίλων του και σε σχολικές εκδηλώσεις, ενώ την περίοδο 2006-2007, μπήκε για τα καλά στο χώρο, παίζοντας στο Ribas στη Βάρκιζα αλλά και σε άλλα μαγαζιά της Αθήνας και της Παραλιακής.

Μάλιστα, οι πρώτες αυτές εμπειρίες είναι κι αυτές που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων στην έως τώρα πορεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ήταν αυτή η φλόγα που είχα μέσα μου τότε, η οποία με οδηγεί μέχρι και σήμερα”

 χωρίς-τίτλο

 

Το στυλ του και τα… “κλειστά χαρτιά” για το ιδανικό b2b και το πρότυπό του!

Ο Paul Markos δεν ανταλλάζει με τίποτα τη μαγεία του beatmatching, ενώ θεωρεί απόλαυση τη διαδικασία του… “καψίματος” των αγαπημένων του cd, τα οποία και προτιμά σε ένα σετ.

Του αρέσει να παίζει ένα στυλ μεταξύ tech house deep techno, αν και στο ξεκίνημά του μίξαρε μουσική από 80’s και 90’s, θέλοντας να αποκτήσει ένα εύρος ακουσμάτων προτού κατασταλάξει οριστικά στην μουσική του ταυτότητα. Το σημερινό του στυλ αποτελεί αποτέλεσμα του προτύπου του, που, αν και θαυμάζει απίστευτα μεταξύ των “λίγων και καλών” καλλιτεχνών που εκτιμά, όπως χαρακτηριστικά μας είπε, αρνήθηκε να μας αποκαλύψει ποιο είναι! Στην ερώτησή μας για το ιδανικό b2b, δυσκολεύτηκε να διαλέξει, καθώς είναι πολλοί οι φίλοι και djs με τους οποίους θα μοιραζόταν τα decks μαζί τους.

FB_IMG_1429713274260

 

Το κεφάλαιο BeRadio και το ταξίδι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού!

Ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων Ελλήνων djs που έχουν αναζητήσει κατά καιρούς την τύχη τους στο εξωτερικό, ο Paul Markos βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη. Τι διαφορές εντοπίζει από την έως τώρα εμπειρία του στις Η.Π.Α.?

“Αν και φρέσκος στη Νέα Υόρκη, μπορώ να διακρίνω μεγάλη διαφορά από την Ελλάδα… Είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά θα αρκεστώ να πω ότι είδα πολλή αδικία στην Ελλάδα όσο βρίσκομαι στο χώρο. Εδώ υπάρχει περισσότερη αξιοκρατία. Ξέρεις πως αν “τρέξεις” και κουραστείς, θα σου δοθεί η ευκαιρία”

μας λέει.

FB_IMG_1429713265770

Ο Paul Markos είναι άλλο ένα μέλος ενός εκ των κορυφαίων διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας μας που φιλοξενούμε στο Dj of the Week και το Tech Side of Life  (προσεχώς!) , του BeRadio. Ο ίδιος, αφού το χαρακτήρισε οικογένεια, είπε σχετικά:

“Θεωρώ την έναρξη της συνεργασίας μου με το BeRadio ως μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της πορείας μου ως τώρα. Είναι ένας σταθμός που έλειπε από τα ελληνικά δεδομένα και που ξεχωρίζει τόσο για τη μουσική του όσο και για τον ήχο του και την τεχνολογία που χρησιμοποιεί για να βγει το αποτέλεσμα που ακούει το κοινό. Γι’ αυτό ευθύνονται δύο άνθρωποι: Ο Mikee, που σαν υπεύθυνος του σταθμού κάνει εκπληκτική δουλειά σε ό,τι έχει να κάνει με τους ήχους και τους παραγωγούς που έχει επιλέξει και ο Βαγγέλης Ζωγράφος, που αποτελεί έναν άνθρωπο από αυτούς που εδραίωσαν τη ραδιοφωνία στη χώρα μας, αφού βρίσκεται στο χώρο από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους”

 χωρίς-τίτλο1
   
Παλαιότερη φωτογραφία του Paul Markos από συνέντευξη του στην εφημερίδα Espresso

 Τι να περιμένουμε από τον Paul Markos

Αυτή την περίοδο ο Paul Markos εξετάζει κάποιες προτάσεις για συνεργασία που του έχουν γίνει στη Νέα Υόρκη, προσπαθώντας, παράλληλα, να εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία μέσα από τη μουσική του. Όσο για το όνειρό του?

“Το όνειρό μου είναι να βρίσκομαι στη μουσική και όσο βρίσκομαι σε αυτό το χώρο, πραγματοποιώ το όνειρό μου καθημερινά!”

Paul Markos on the Tech Side of Life

Την Κυριακή 26 Απριλίου, η Blank φιλοξενεί τον Paul Markos , στο εικοστό δεύτερο επεισόδιο της σειράς podcast “The Tech Side of Life”, που παρουσιάζεται κάθε βδομάδα, στα κανάλια της Blank στο soundcloud και το mixcloud και φυσικά, στο site μας! Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να τους ακούσετε σε ένα special set!

Thank you Paul Markos!

Paul Markos on

Facebook
Mixcloud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *