FJAAK: Ποιοι είναι και γιατί τους περιμένουμε πώς και πώς στην Ελλάδα

1608506_10203107596441569_1830645389_n

10 facts για την τριάδα που εντυπωσιάζει κοινό και καλλιτέχνες διεθνώς και (πολυ)αναμένεται στο Reworks Festival.

1/ Οι FJAAK είναι μία techno μπάντα με έδρα το Βερολίνο, η οποία συστήθηκε στον κόσμο της μουσικής το 2009 και ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο ήχο που προωθεί, τόσο μέσα από τα sets όσο και τις παραγωγές της. Αποτελείται από τους Felix (F), Aaron (AA) & Kevin (Κ). Όπως πιθανόν παρατηρήσατε, στο όνομά τους υπάρχει κι ένα έξτρα γράμμα, το “J”, από το όνομα του Johannes, ο οποίος δεν είναι πια μέρος του group. Ο Felix και ο Kevin ήταν γείτονες στο Felix-Spandau, ενώ ο Aaron με τον Felix πήγαιναν μαζί στο σχολείο.

fjaak

2/ Το πρώτο τους βινύλιο ονομαζόταν “In the streets”, κόστιζε 7€ και περιείχε 8 κομμάτια, ενώ το αγόρασαν από ένα τοπικό δισκάδικο, το Musicland. Θεωρούν ότι οι δίσκοι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κάποιος την τέχνη του djing, γι’ αυτό και κάνουν τα δικά τους πάρτι, Machine Vibes, όπου μιξάρουν, τι άλλο; Βινύλια!

3/ Αν και αποτελεί την βάση του ήχου τους, η techno δεν είναι το μοναδικό είδος που παίζουν ή γράφουν, με το στυλ τους να περιγράφεται καλύτερα ως ένα κράμα techno, breaks και house.

4/ Όσο περίεργο και αν φαίνεται, ένα άλλο είδος που τους αρέσει πολύ είναι η… rap! Μάλιστα ο Felix με έναν φίλο του, έχουν και ένα σχετικό side project, το οποίο δεν υπάρχει επίσημα προς το παρόν.

5/ Το πρώτο τους studio στήθηκε στο υπόγειο του πατρικού ενός εκ των μελών του συγκροτήματος, ενώ το σημερινό, γεμάτο hardware στούντιό τους να βρίσκεται στο διαμέρισμα όπου μένουν όλοι μαζί.

6/ Μόλις έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους EP, εμφανίστηκαν στο Berghain ως το νεαρότερο live act που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στο περίφημο club του Βερολίνου.

7/ Πριν από αυτό, με τους περισσότερους promoters να μην τους προτιμούν (αφού τρεις djs θα ήταν πιο ακριβοί από έναν/δύο), έκαναν τα δικά τους, ανοικτά, πάρτι σε διάφορα μέρη στο Spandau (όπως μικρά χωριά μέσα σε δάση), προτού οι Αρχές τους “κλείσουν”. Οι ίδιοι λένε ότι αναπολούν με νοσταλγία αυτήν την εποχή!

Fjaak_EBArtists

8/ Κατάφεραν να κάνουν το πρώτο τους gig λέγοντας στον ιδιοκτήτη του club Rekorder ότι είχαν ήδη παίξει μία φορά εκεί, κάτι το οποίο ήταν, όμως, ψέμα! Τελικά, άρεσαν τόσο που έγιναν residents!

9/ Αν τους έχεις δει σε συνέντευξη, θα έχεις νιώσει την θετική ενέργεια και το χιούμορ που βγάζουν, ενώ, εάν τους ακολουθείς στο facebook, σίγουρα θα έχεις καταλάβει την αγάπη τους για τη… φύση!

10/ Έχουν εμφανιστεί στο Boiler Room αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που παρευρέθηκε και τον κόσμο που τους παρακολούθησε/άκουσε.

Οι FJAAK αναμένεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Reworks, στη Θεσσαλονίκη.

Πηγές: housecult.com, residentadvisor.com, kaput-mag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *