Οδηγός επιβίωσης: Πώς θα επανέλθεις μετά το πάρτι!

featured image

Όλοι έχουμε αισθανθεί αυτό το άσχημο συναίσθημα να ξυπνάς μετά από ένα εξαντλητικό πάρτι, έχοντας πιει και τα ποτάκια σου και να νιώθεις ότι τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού σου έχουν πέσει υπό το μηδέν και ότι φλερτάρεις με τον κίνδυνο να καταρρεύσεις. Τι κάνεις τότε; Διάβασε 5 αποτελεσματικές συμβουλές!

1. Πιες νερό. Πολύ νερό!

Είναι γνωστό πως το νερό έχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία, πέρα από το καλό που κάνουν στον οργανισμό μας έτσι κι αλλιώς, είναι ιδανικά για να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις την ενέργεια που κατανάλωσες το προηγούμενο βράδυ. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι τόσο ο έντονος χορός όσο και το αλκοόλ προκαλούν αφυδάτωση, που μόνο το νερό μπορεί να αντιμετωπίσει!

2. Κάνε ένα δροσερό ντους

Το νερό έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως βοηθά τον οργανισμό τόσο με την κατανάλωσή του, όσο και με ένα ντους. Σίγουρα, το χειμώνα, η ιδέα του δροσερού νερού μοιάζει μάλλον τρομακτική, ωστόσο οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει ένα μπάνιο μετά από μια εξαντλητική νύχτα, είναι αδιαμφισβήτητες!

3. Τσίμπα ένα φρούτο!

Τα φρούτα κάνουν καλό. Ναι, ξέρω, ίσως αυτό σου ακούγεται κάπως κλισέ. Είναι αλήθεια, όμως. Η μπανάνα, ειδικά, πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο και σάκχαρα, είναι ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και άμεσο boost ενέργειας. Αν δε σου αρέσουν τα φρούτα, δοκίμασε, έστω, ένα φυσικό χυμό!

4. Ασκήσου!

Ντάξει, δεν είπαμε να σηκωθείς και να πλακωθείς στα βάρη ή να τρέξεις κανένα χιλιόμετρο αλλά η ελαφριά άσκηση θα σου κάνει καλό. Έχοντας κάνει τα παραπάνω και νιώθοντας, ήδη, καλύτερα, δοκίμασε κάποια τεντώματα και διατάσεις για τα χέρια, τα πόδια και τη μέση σου. Είναι, πραγματικά, ανακουφιστικό!

5. Φάε ελαφριά!

Υπάρχουν δύο άγραφοι νόμοι που καλό είναι να μην παραβείς μετά από ένα δύσκολο βράδυ. Ο πρώτος είναι να μην φας αν δεν πεινάσεις. Δεν υπάρχει λόγος αν ξυπνήσεις την ώρα του μεσημεριανού για παράδειγμα, να πιεστείς να φας. Όταν, τελικά, πεινάσεις, προτίμησε κάτι στεγνό, όπως κρακεράκια, ας πούμε. Βρώμικο έφαγες για πρωινό έτσι κι αλλιώς. Ώρα για αποτοξίνωση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *