Όταν οι Έλληνες παραγωγοί ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα

featured image

Αν πούμε ότι η μουσική είναι απέραντη, δε θα πούμε και κάτι καινούριο. Αυτό που οι καλλιτέχνες λένε κι αξίζει να το πιστέψουμε είναι ότι πολλά διαφορετικά είδη μουσικής μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ τους κι αν αυτό γίνει σωστά, προκύπτει ένα μαγικό αποτέλεσμα.

Η μουσική παράδοση των Ελλήνων παραγωγών, σε συνδυασμό με τη συνεχή παρακολούθηση των σύγχρονων μουσικών τάσεων φαίνεται πως τους κάνει ιδανικούς σε αυτό τον τομέα. Το countdown που ακολουθεί, απλώς, μας επιβεβαιώνει!

5. Monsieur Minimal

image 1

Όχι πως χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αλλά αξίζει να πούμε πως πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων παραγωγών, με ξεχωριστές και εναλλακτικές δημιουργίες. Μεταξύ αυτών, το πρόσφατο “Playing with Melina”, το οποίο έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια, τα οποία πολύ πιθανόν να ασπαζόταν και η ίδια Μελίνα Μερκούρη, εάν μπορούσε να το ακούσει σήμερα.

Να ξέρεις ότι:
Έχει δώσει μια πιο… ηλεκτρονική πλευρά και στη Δήμητρα Γαλάνη! Άκουσε το εδώ.

4. Les Au Revoir & Kled Moné

image 2 image 3

Οι Les Au Revoir είναι μία ξεχωριστή μπάντα, η οποία μας εντυπωσίασε μεταξύ άλλων, με το “Θα Ξαναρθείς”, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα πως τα ελληνικά vocals στην ηλεκτρονική μουσική δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με αυτά που προέρχονται από το εξωτερικό. Η παραγωγή, έτσι κι αλλιώς, υπέροχη, το remix του Kled Moné πιο… δυνατό και η φωνή της Αλεξάνδρας Μπουνάτσα, απλώς ταξιδευτική!

Να ξέρεις ότι:
Οι Les Au Revoirs τριγυρίζουν στην Ελλάδα και μπορεί να τους πετύχεις στην πόλη σου. Ενημερώσου εδώ.
Ο Kled Mone διαθέτει κάποιες από τις παραγωγές του free. Απλώς κάνε like στο page του στο facebook.

3. Manolaco

image 4

Γινόμαστε λίγο πιο tech σε σχέση με τις προηγούμενες θέσεις του αφιερώματος, αφού δε θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε στη λίστα μας το “Your Black Eyes” του Manolaco, ενός εκ των πιο δυνατών ονομάτων της techno σκηνής της Αθήνας. Ο Manolaco, πήρε… τα μαύρα μάτια του Μανώλη Αγγελόπουλου και τους έδωσε ένα ακόμη πιο… σκοτεινό χρώμα.

Να ξέρεις ότι:
Ο Manolaco έχει κάνει ξανά κάτι παρόμοιο… Άκουσέ το εδώ.

2. Theo Komp

image 6

Προχωράμε στο επόμενο κομμάτι, όπου έχουμε έναν ακόμη καλλιτέχνη που ξεχωρίζει στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή techno σκηνή, με τις παραγωγές του. Στο αφιέρωμά μας, κέρδισε με το σπαθί τη δεύτερη θέση, με το “If”, που πρόκειται για διασκευή του “Αν Σ’Αρνηθώ Αγάπη Μου” της Τζένης Βάνου.

Να ξέρεις ότι:
Ο Theo Komp έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες παραγωγές στο soundcloud και μάλιστα, κάποιες διατίθενται free! Τσέκαρέ το.

1. G-Pal

image 5

Η πρώτη θέση ανήκει δικαιωματικά σε έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής της χώρας μας την τελευταία δεκαπενταετία. Το κομμάτι που θα ακούσετε παρακάτω, είναι ένα κράμα progressive με βυζαντινή μουσική. Τα σχόλια περισσεύουν…

Να ξέρεις ότι:
Αυτό το μήνα ο G-Pal κυκλοφόρησε νέο ep, με τίτλο “Panorama” και είναι… τεράστιο! Άκουσέ το κι αγόρασέ το εδώ.

Είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν κι άλλα όμορφα κομμάτια και πρωτότυποι καλλιτέχνες που δεν μπορέσαμε να χωρέσουμε στο αφιέρωμά μας. Μη διστάσεις να μας πεις κάτι που ξεχάσαμε, στα σχόλια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *