“ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ; ΣΕ TECHNO PARTY”

Silhouettes of dancers moving in confetti

Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι το αμέσως καλύτερο πράγμα από το να παρτάρεις, είναι να ακούς κάποιον να σου λέει την παραπάνω φράση με ενθουσιασμό, για πρώτη φορά.

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένεις τα καλά λόγια κάποιου που δεν ακούει τη μουσική σου για να νιώσεις ικανοποίηση. Η ικανοποίηση έρχεται τις στιγμές που χορεύεις σαν να μην υπάρχει αύριο και πέφτεις στο κρεβάτι να ξεκουραστείς, με τη σκέψη πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα το ξανακάνεις. Και η οποία ποτέ δεν αργεί.

Φυσικά, αυτό ισχύει σε κάθε μουσικό είδος. Δεν περιμένει ο χιπχοπάς, ο σκυλάς ή ο ροκάς τη δική σου ή τη δική μου γνώμη για να γουστάρει τη μουσική του. Αλλά ρε φίλε-η, είναι πολύ όμορφο να ακούς καλά λόγια από κάποιον που η μόνη εικόνα που έχει από τη φάση σου είναι από σχόλια που ακούει από φανς ή αντι-φανς της και από “σχετικά” άρθρα που μπορεί να έχει διαβάσει σε διάφορα sites-μαϊντανούς (ονόματα δε λέμε, συνειδήσεις δε θίγουμε).

Αυτήν την περίεργη αίσθηση ικανοποίησης βίωσα στις αρχές της εβδομάδας, όταν η Γ., με την οποία στο παρελθόν είχαμε κάνει ξανά μία συζήτηση για αυτό το είδος διασκέδασης, αφού ο αδερφός της, που δεν ξέρω, τυγχάνει να έχει πάει σε κάμποσα parties, ήρθε και μου ανακοίνωσε με ένα – απροσδόκητα – πλατύ χαμόγελο ότι πήγε πρώτη φορά σε techno event.

Εντάξει, δεν ήρθε τόσο ενθουσιασμένη, αλλά τα λόγια της ήταν ενδεικτικά: “Ήταν πολύ ωραία. Μου άρεσε που ο καθένας έδειχνε στον κόσμο του, απολάμβανε τη μουσική και χόρευε χωρίς να σκέφτεται πώς θα φανεί στους άλλους. Ξεβιδώθηκα, χόρευα από τις τρεις μέχρι και τις οκτώ το πρωί που φύγαμε”

Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω ποιο event ήταν, ποιο μαγαζί, ποιοι jockeys – δεν είναι advertorial το άρθρο. Αλλά δε μπορώ να μη μιλήσω για την αγνή αγάπη για το αυθεντικό, για την ελευθερία έκφρασης και την ιδιότυπη σύνδεση που αισθάνεσαι με τον υπόλοιπο κόσμο, τους καλλιτέχνες, αλλά και την ίδια τη μουσική στα parties. Και όσο κι αν αυτό είναι πολύ ωραίο όταν το ζεις ο ίδιος, πίστεψέ με, είναι σχεδόν ηδονικό όταν το ακούς από ανθρώπους για πρώτη φορά. Γιατί ξέρεις, ότι δεν πρόκειται να είναι η τελευταία τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *