Το μοιραίο λάθος του Ten Walls/ Mario Basanov

featured image

Με μία ατάκα που κάποιος θα έπρεπε να είναι χαζός για να μην καταλάβει ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, ο Λιθουανός dj και παραγωγός Ten Walls aka Mario Basanov, κατάφερε να κάνει όλη την ιντερνετική και όχι μόνο κοινότητα της ηλεκτρονικής μουσικής να ασχολείται με την πάρτη του.

Ήταν 16 Μαρτίου του 2013,

όταν ο κατά τα άλλα συμπαθής (και ταλαντούχος) Γιώργος Κατίδης, είχε την έμπνευση (;) να απευθύνει χαιρετισμό ως άλλος Führer στους οπαδούς της Α.Ε.Κ., μετά το γκολ που σημείωσε ενάντια στη Βέροια, προκαλώντας κάθε άλλο παρά ενθουσιασμό στις εξέδρες και καταφέρνοντας να βάλει ταφόπλακα σε μια καριέρα η οποία είχε πολλά χρόνια και αρκετή προοπτική ακόμη μπροστά της.

Προς επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η βλακεία είναι ανίκητη

και διεθνούς βεληνεκούς, ο (κατά κοινή ομολογία πολύ πιο ταλαντούχος στο χώρο του) Λιθουανός dj και παραγωγός Ten Walls aka Mario Basanov, αποφάσισε να εκφράσει τη γνώμη του για τους gays με έναν τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από άκομψος έως βλακώδης.

“Θυμάμαι να παράγω μουσική για ένα Λιθουανό μουσικό, ο οποίος προσπαθούσε να μου κάνει πλύση εγκεφάλου λέγοντάς μου πως δε χρειάζεται να είμαι τόσο συντηρητικός και μη ανεκτικός προς αυτούς (τους gays). Όταν τον ρώτησα “τι θα έκανες εάν συνειδητοποιούσες ότι το κωλ**άκι του γιου σου ξεσ***όταν από το αγόρι του;”. Τότε ήταν αμίλητος”

είπε ο καλλιτέχνης, κάνοντας, παράλληλα, μια άτυπη παρομοίωση των gays με τους… παιδόφιλους, ενώ δεν παρέλειψε να τους χαρακτηρίσει ως ένα άλλο… είδος/ ράτσα που πρέπει να φτιαχτεί (διορθωθεί).

Μετά την αποθέωση που γνώρισε με το Walking with Elephants

ο Ten Walls κατάφερε να περάσει στο άλλο άκρο και έχει αποκλειστική ευθύνη για αυτό. Η υπόθεση του Κατίδη που αναφέραμε παραπάνω, έχει πολλές ομοιότητες με τη δική του, ωστόσο, έχει δυο ειδοποιούς διαφορές.

Πρώτον, ο Κατίδης λόγω ηλικίας, μπορεί να δικαιολογηθεί ως ανώριμος και δεύτερον, μπορεί να επικαλεστεί το πάθος και την ένταση της στιγμής για τη συμπεριφορά του.

Ο Basanov ούτε άπειρος μπορεί να χαρακτηριστεί, ούτε στερούταν της πολυτέλειας να σκεφτεί αρκετά ώστε να εκφράσει ορθά τις απόψεις του. Ειδικά μάλιστα, όταν αναφέρεται σε ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο και σε μια κοινωνική ομάδα, η οποία, ομολογουμένως, έχει προσφέρει πολλά στη σκηνή την οποία εκπροσωπεί.

Όσο, λοιπόν κι αν οι απόψεις του είναι σεβαστές,

η αγένεια και η κακία που φανέρωσε η συμπεριφορά του, αμφισβητούν το δικαίωμά του να τις εκφράζει και κινδυνεύουν, πια, να στερήσουν από την ηλεκτρονική σκηνή ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο καλλιτέχνη. Ήδη, οι ιθύνοντες των festivals Creamfields, PITCH, Sónar και Austria’s Urban Art Forms τον διέγραψαν από τα lineups τους, ο Fort Romeau ακύρωσε τη συμμετοχή του στο κοινό τους gig και το σύνολο του internet τον καταδίκασε για την ενέργειά του, αναγκάζοντάς τον “να κάνει ένα διάλειμμα” (όπως ο ίδιος είπε), αφού είδε πως η απολογία και οι εξηγήσεις του δεν είναι ικανά να αλλάξουν την εις βάρος του κατάσταση, τουλάχιστον προς το παρόν.

Μια μπόρα που θα περάσει ή το τέλος μια πολλά υποσχόμενης καριέρας; Ίδωμεν…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *