TSL Podcast Warm-Up: AMMA

03

Έχει ήδη εμφανιστεί σε μερικά από τα καλύτερα clubs της Αθήνας, όπου έχει ξεχωρίσει για το δικό της, groovy και minimal tech house ήχο και δείχνει ότι το μέλλον της ανήκει! Ο λόγος για την Amma.

Γεννήθηκε ερωτευμένη με τη μουσική, πριν από 27 χρόνια στην Αθήνα. Μαθαίνοντας κιθάρα και πιάνο από τα 8 της, δημιούργησε τις κατάλληλες βάσεις, ώστε να μπορεί μερικά χρόνια αργότερα να μετουσιώσει την αγάπη της για τη μουσική σε κάτι παραπάνω. Μετά από ένα ταξίδι στο Βερολίνο, συνειδητοποίησε ότι ο μοναδικός τρόπος να εκφραστεί ήταν παίζοντας τη μουσική της!

“Η μουσική ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη. Με την ηλεκτρονική μουσική άρχισα να “φλερτάρω” πριν από 5 χρόνια. Μου άρεσε να ψάχνω μουσική και να φτιάχνω σετάκια για το soundcloud. Από εκεί με άκουσε ένας φίλος και μου ζήτησε να παίξω στο πάρτυ του. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα, με πρώτο gig στο Skull bar, να τρέμω από φόβο και αδρεναλίνη ταυτόχρονα”

θυμάται η ίδια σήμερα.

04

Έκτοτε, έχει καταφέρει να μοιραστεί decks με σημαντικούς καλλιτέχνες του εξωτερικού όπως οι Fabio Florido, Metodi Hristov και Bart Skils, αλλά κι αρκετούς Έλληνες, σε clubs όπως τα Pixi, Terrazza, Bolivar, Steam κ.ά.. Το στυλ της αποτελεί ένα κράμα minimal και tech house ήχων, στο οποίο έχουν ασκήσει επιρροή και καλλιτέχνες που εκτιμά ιδιαίτερα:

“Υπάρχουν αρκετοί djs που θαυμάζω και θα ήθελα να παίζω σαν αυτούς, όπως ο Mackenzie, ο Nicolas Gale, ο Tonny Lasar κ.ά. από Έλληνες και από ξένους είναι αρκετοί γνωστοί και άγνωστοι όπως ο Herr, ο Nima Gorji, ο Idri κ.ά. Αυτό το διάστημα παίζω κάτι ανάμεσα σε minimal tech house, dub tech και tech”

Ξεφεύγοντας από τα genres, τη ρωτάμε ποια 3 χαρακτηριστικά θα είχε η μουσική της, εάν ήταν γυναίκα:

“Ώριμη, Σοβαρή και Ανώμαλη”

01

Με το χώρο του djing να είναι κατά βάση “ανδροκρατούμενος”, η προσέγγιση που έχει μια καλλιτέχνιδα και αν της φαίνεται δύσκολο να μπει στη σκηνή είναι μια σκέψη που έχει το δικό της ενδιαφέρον. Τι λέει η Amma;

“Όχι δεν το είδα ποτέ έτσι. Ίσως σε μια γυναίκα να γίνονται πιο εύκολα προτάσεις. Το δύσκολο δεν είναι να μπεις στη σκηνή. Το δύσκολο είναι να παραμείνεις και να αποδείξεις ότι αξίζεις και ότι παίζεις σαν άντρας. Και αυτό ισχύει γενικά. Αν δεν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις δεν προοδεύεις”

Άλλωστε, το πώς παίζει ο/η κάθε jockey είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί έτσι κι αλλιώς. Δυστυχώς, ξεχνώντας σημαντικούς παράγοντες όπως η ροή ενός set και η επιλογή των κομματιών, ο τρόπος που γίνεται το μιξάρισμα αυτό καθ’ αυτό, αποπροσανατολίζει καμιά φορά ακόμη και τους ίδιους, με το θέμα analogue/ digital djing να συζητείται συχνά. Όχι, όμως, και την ίδια:

“Δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο μιξάρεις. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει σε μία τελική. Ένας dj που δεν έχει να αποδείξει κάτι, επιλέγει το μέσο με το οποίο θα μιξάρει, με βάση τις δυνατότητες που του προσφέρει αυτό και βάση τι τον βολεύει στην χρήση. Στην παρούσα φάση παίζω με λάπτοπ. Η επιθυμία μου όμως είναι, μελλοντικά στο set up μου να προσθέσω και τα πικάπ”

Εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της συνεχώς κι αποκτώντας εμπειρία από τα αρκετά parties που έχει ανοίξει, είναι βέβαιο ότι μπορεί να δώσει τη δική της απάντηση σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι ένα warm-up set. Κι εμείς της τη ζητήσαμε:

“Δύσκολο δεν είναι να ζεσταίνεις τον κόσμο. Το δύσκολο είναι να σου αρέσει να το κάνεις, να έχεις συναίσθηση του τι πρέπει να παίξεις και να σέβεσαι τον επόμενο καλλιτέχνη”

Μιλήσαμε νωρίτερα για καλλιτέχνες που εκτιμά και την έχουν επηρεάσει. Πολλοί jockeys αλλά και καλλιτέχνες από διάφορες σκηνές γενικότερα, πάντα ονειρεύονταν να συναντήσουν κάποιο θρύλο (εν ζωή ή και όχι) της μουσικής που εκπροσωπούν. Η Amma;

“Δεν έχω συγκεκριμένα κάποιον θρύλο στο μυαλό μου. Γενικά μου αρέσει να γνωρίζω καλλιτεχνικές φύσεις. Για παράδειγμα, θα ήθελα να γνωρίσω τον David August και τον Worakls για να τους ρωτήσω για τα live τους, ή τον Guti για το ταλέντο του στο κλασικό πιάνο, όπως θα ήθελα πολύ να γνωρίσω κάποιους άγνωστους ακόμα καλλιτέχνες που βρίσκω κατά καιρούς στο soundcloud για να ανταλλάξουμε απόψεις”

02

Βγάζοντας μια εικόνα ανθρώπου με καλή αύρα και θετική ενέργεια, τόσο μέσα από τις απαντήσεις τις όσο και στα gigs της, δε μας προξένησε εντύπωση η ασχολία που έχει πέρα από τη μουσική. Αντίθετα, θα λέγαμε ότι νομίζουμε πως της ταιριάζει κιόλας:

“Δουλεύω σε μία εταιρεία με πάρκα ψυχαγωγίας για παιδάκια”

μας απαντά σε σχετική ερώτηση που της κάναμε. Ωστόσο η μουσική φαίνεται ότι καταλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου της:

“Η δουλειά μου σε συνδυασμό με το djing δεν μου αφήνει πολύ ελεύθερο χρόνο. Στον λίγο ελεύθερο χρόνο που μου απομένει κάνω μαθήματα για παραγωγή μουσικής στο ableton”

Η παραγωγή, άλλωστε, φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα επόμενα σχέδιά της:

“Για την ώρα έχει πολύ διάβασμα για την παραγωγή και πολλή δουλειά για την εξέλιξη μου ως dj”

Μέσα στο δύσκολο πρόγραμμά της, η Amma ξέκλεψε λίγο χρόνο για να ετοιμάσει ένα exlusive set για το TSL Podcast της Blank, το οποίο και θα ακούσετε αυτή την Κυριακή! Stay tuned!

Σε ευχαριστούμε πολύ Amma!

Μάθε τα νέα της Amma κι άκουσε δουλειές της στο facebook και το soundcloud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *