TSL Podcast Warm-Up: DUAL ME

PROFPICDUALME

Το πόσο στενά συνδέονται τα δίδυμα αδέρφια, δεν είναι κάτι καινούριο, το έχουμε ακούσει πολλές φορές. Τη μουσική σύνδεση, ωστόσο, δύο δίδυμων αδερφών με τόσο όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα όσο αυτό στην περίπτωση των Dual Me δεν το συναντάμε συχνά.

Οι Ανδρέας και Δημήτρης Λαουρδέκης γεννήθηκαν το 1986 και προτού σχηματίσουν τους Dual Me ασχολούνταν ήδη με τη μουσική.

“Ασχολούμαστε με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία τόσο μικρή που το μόνο που θυμόμαστε από τα μαθήματα πιάνου στο ωδείο είναι το προαύλιο που παίζαμε από πίσω”

λένε τα δίδυμα αδέρφια.

Μεγαλώνοντας, ο Ανδρέας έμαθε να παίζει μπάσο και ο Δημήτρης κιθάρα, εκφράζοντας τις μουσικές τους ανησυχίες μέσα από μια rock-grunge-garage μπάντα που δημιούργησαν μαζί με έναν φίλο τους και με την οποία ασχολήθηκαν για αρκετά χρόνια, προτού αποφασίσουν να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτρονική μουσική.

“Με την ηλεκτρονική μουσική ήρθε πρώτος σε επαφή ο Δημήτρης ως φοιτητής, όπου ξεκίνησε να μιξάρει και να πειραματίζεται γενικά με τον ήχο με τα όποια μέσα είχε τότε στη κατοχή του”

μας λέει ο Ανδρέας.

“Κάπου στα μέσα του 2013 ασχολήθηκε πιο σοβαρά με τη παραγωγή μουσικής σε ύφος electronica τότε, ένα χρόνο αργότερα είπαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πάλι μετά από χρόνια και έτσι δημιουργήσαμε τους Dual Me”

11021102_878598568873417_7665038628190625021_n

Κάθε συνεργασία έχει τις δυσκολίες της, αφού η σύγκρουση των χαρακτήρων, είτε ήπια είτε σκληρή, είναι αναπόφευκτη και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει duos να χωρίζονται και μπάντες να σπάνε. Πόσο διαφορετικά είναι όμως τα πράγματα μεταξύ δύο συνεργατών που συνδέονται ως αδέρφια; Είναι αυτό κάτι που κάνει ευκολότερη τη μεταξύ τους συνεργασία; Οι Dual Me απαντούν:

“Αντικειμενικά όταν γράφεις μουσική μόνος σου, δουλεύεις σαφώς πιο γρήγορα από την άποψη ότι δεν υπάρχει κάποιος απέναντι σου να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει με κάτι! Το γεγονός ότι είμαστε αδέρφια, δίδυμα κιόλας, βοηθάει πολύ, γιατί δεν αποκλίνουμε πολύ σε αισθητική και επιρροές. Από την άλλη όταν υπάρχει ασυμφωνία / “διαμάχη” είναι πολλές φορές το κλειδί για να πάρει τελική μορφή ένα κομμάτι μας, γιατί αναγκαστικά δίνουμε παραπάνω βαρύτητα σε πράγματα που μπορεί να περνάγανε στο ντούκου αν δουλεύαμε ως μονάδες”

Η αμοιβαία μεταξύ τους εμπιστοσύνη είναι κάτι που διακρίνει εύκολα κανείς διαβάζοντας τι μας απάντησαν σχετικά με το nickname τους.

“Έχουμε ακούσει σε live: “Ρε φίλε πόσο έχω πιει; Τον βλέπω διπλό!”

θυμούνται γελώντας, καθώς εξηγούν το πώς κατέληξαν στο “Dual Me”, παραδεχόμενοι το γεγονός ότι φυσιογνωμικά μοιάζουν πολύ.

10687162_778210542245554_5953568183998481050_n

“Είχαμε αποφασίσει από τις πρώτες κιόλας μέρες που γράφαμε κ παίζαμε παρέα, να κάνει ο καθένας τελείως διαφορετικά πράγματα στο live αλλά να λειτουργούμε σαν ένας άνθρωπος με τέσσερα χέρια κ ένα μυαλό…!”

Πέρα από την εμφάνιση, μοιάζουν αρκετά και στο πώς προσεγγίζουν τη μουσική, αν και γενικότερα, πρόκειται για δύο άτομα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, κάτι που αποτέλεσε ένα μικρό… πρόβλημα στην αρχή!

“Η λέξη διαφωνία είναι πολύ λίγη για να περιγράψουμε το ξεκίνημα μας! Ναι, έπεφτε πολύ ξύλο στην αρχή…”

μας λένε γελώντας.

“Ευτυχώς αυτή η περίοδος δεν κράτησε πολύ.. Υπάρχουν διαφωνίες αλλά σε λογικά πλαίσια. Μπορούμε με δύο λέξεις να την ονομάσουμε: παραγωγική διαφωνία. Μουσικά ταιριάζουμε αρκετά, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε αρκετά διαφορετικοί χαρακτήρες, κι αυτό να βγαίνει και στο studio. Ο Δημήτρης είναι αυτός που οργανώνει και σπάει το κεφάλι του για οτιδήποτε έχει να κάνει με τη παραγωγή ή τα live, θέλει να περνάνε όλα από τα χέρια του, οπότε κατέχει και τη κεντρική καρέκλα στο στούντιο. Ο Αντρέας είναι λίγο πιο τεμπέλης (εφόσον μπορεί), διαθέτει έναν αρκετά περίεργο τρόπο σκέψεις μουσικά, δεν πολύ συμπαθεί την οθόνη, οπότε ασχολείται κυρίως με το hardware που διαθέτουμε”

11891102_1000040706729202_7494988721507124261_n

Μια “γεύση” απ’το studio των Dual Me

Untitled

Μιλώντας για hardware, η αλήθεια είναι ότι βλέποντας ένα video από το studio τους στο fb page τους, το setup ήταν κάτι που μας προκάλεσε εντύπωση (λόγω της πολυπλοκότητάς του), αφού δίνει την εικόνα ότι θέλουν να πάνε το digital djing ένα βήμα παραπέρα. Από τι αποτελείται, λοιπόν, το setup των Dual Me;

 “Το set up για το live δεν είναι πάντα το ίδιο, το αλλάζουμε ανάλογα τον χώρο κ γενικά τις ορέξεις μας! Το πιο σύνηθες είναι αυτό που στήσαμε για το podcast που κάναμε για εσάς, που αποτελείται από: Traktor, Αbleton Live (samples & fx) και midi keyboard (synth sounds) (Δημήτρης) και ένα mini studio mixer με drum machine, two step sequencer (blips, stabs synth / bass machine), polyphonic synth (hi strings) και Kaoss Pad (Ανδρέας)”

Το αποτέλεσμα όσων αναφέραμε και μας είπαν και οι ίδιοι παραπάνω, είναι ένας δικός τους, μελωδικός techno house ήχος, με ατμοσφαιρικά dub στοιχεία και deep αισθητική. Από πού αντλούν την απαραίτητη έμπνευση, που σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό τους και τον τρόπο που αξιοποιούν τα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά, τους κάνει ξεχωριστούς;

“Χρησιμοποιούμε τη μουσική ως μέσο ψυχανάλυσης όπως πολύς κόσμος άλλωστε, είτε απλά ακούγοντας είτε γράφοντας. Έμπνευση, λοιπόν, είναι τα καθημερινά μας βιώματα τα οποία τα βγάζουμε στον “ψυχαναλυτή”μας, τη μουσική!”

Οι Dual Me θέλουν φέτος να κάνουν περισσότερα gigs, σχεδιάζοντας παράλληλα και τη δημιουργία ενός δίσκου και τη live παρουσίασή του. Έως τότε, εσείς θα έχετε την ευκαιρία να τους ακούσετε στο TSL Podcast, σε ένα set που, πιστέψτε μας, είναι μαγικό!

“Γενικά λόγω φόρτου εργασίας (main job), δε τα πάμε πολύ καλά με τα gigs, όσον αφορά τον συντονισμό τους. Σαν βασικό στόχο για το 2016, λοιπόν, έχουμε να καταφέρουμε να “φτιάξουμε” τα ωράρια μας και να παρτάρουμε λιγάκι. Μελλοντικά σχέδια πολλά… Με βασικότερο, τη δημιουργία και παρουσίαση ενός δίσκου”

Τους ευχόμαστε να τα καταφέρουν!
Thank you Dual Me!

Μάθετε τα νέα τους κι ακούστε τη μουσική τους ακολουθώντας τους στο facebook και το soundcloud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *