TSL Podcast Warm-Up: DWAAL

Ο ιδιαίτερα ταλαντούχος και δραστήριος Dwaal, μας μιλά αυτή την εβδομάδα, λίγο πριν το set του για το τελευταίο επεισόδιο του TSL Podcast!

Είναι δημιουργός του Flippinradio, ένας εκ των ιδρυτών του Symposium, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Best 92.6, συντάκτης του Urban Style Magazine και φυσικά, ο dj που έχουμε ακούσει σε μερικά από τα καλύτερα clubs της Αθήνας, δίπλα σε κορυφαία ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Αλλά ας μας τα πει καλύτερα ο ίδιος.

13016540_10208886469256378_1585632444_o

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αρχίσεις την ενασχόλησή σου με το djing; Πώς θυμάσαι την πρώτη φορά που βρέθηκες πίσω από τα decks;

Από μικρή ηλικία αγαπούσα τη μουσική. Δεν άκουγα πάντα electronica, καθώς κάθε περίοδος της ζωής μου είναι συνυφασμένη με μουσικά ακούσματα που την εκάστοτε εποχή με εκφράζουν. Βέβαια η ουσιαστικότερη ενασχόλησή μου άρχισε το 2010, όπου και έστησα ένα από τα λίγα τότε web radio της πόλης, τον Flippinradio. Μέσω του σταθμού, ο οποίος και έμεινε ενεργός για 5 χρόνια, ξεκίνησα το djing κάτω από διάφορα nicknames σε μαγαζιά της Αθήνας. Στροφή σε πιο ηλεκτρονικό ήχο έκανα μετά από κάποιο καιρό, κυρίως σε French Ηouse και nu-disco, μουσικές πoυ μέχρι και σήμερα προσπαθώ να εντάσω στα set μoυ. Όλα αυτά τα χρόνια έχοντας συσσωρεύσει στο μυαλό μου πολλή μουσική, αποφάσισα να ξεκινήσω το dwaal. Ένα project μέσα από το οποίο θα μπορούσα να εκφράζω τις πιο σκοτεινές, κυρίως techno και house επιρροές μου, ενώ παράλληλα να ασχοληθώ και με την παραγωγή. Πλέον νιώθω πως το project αυτό έχει πάρει μια συγκεκριμένη μορφή που θα την χαρακτήριζα αρκετά περίεργη και νεοτερίστικη.

Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ της μουσικής σου; Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες που να σε επηρέασαν;

Η μουσική μου ως dwaal κυμαίνεται σε ένα ευρύ φάσμα από leftfield house μέχρι acid. Στη σελίδα μου στο mixcloud έχω ξεκινήσει δύο σειρές από podcast, το Έρως και το Epoche, όπου μπορεί κανείς να ακούσει από Recondite μέχρι Neil Flynn για παράδειγμα. Στο TSL Podcast που ετοίμασα για σας επέλεξα κομμάτια από δισκογραφικές που παρακολουθώ σταθερά όπως Hivern Discs, Kompakt, Logical και Retrofit.

dwaalphoto1

Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το nickname σου;

Το nickname περιγράφει στα Αγγλικά την κατάσταση του μυαλού όταν κάποιος βρίσκεται σε ονειρική, ζαλισμένη και αφηρημένη φάση. Με κάποιο τρόπο μάλλον την ατμόσφαιρα που προσπαθώ να δημιουργώ μέσω της μουσικής μου.

Πώς σου φαίνεται η εμπειρία σου στο ραδιόφωνο του Best 92.6; Ήταν κάτι που ήθελες να το κάνεις γενικά ή το έκανες περισσότερο λόγω του συγκεκριμένου σταθμού;

Το σκηνικό με τον Best είναι κάτι που τρέχει παράλληλα με το dwaal. Η πρόταση να αναλάβω το 12:00 – 14:00 του Σαββατοκύριακου ήταν κάτι που με εξέπληξε θετικά και χωρίς δεύτερη σκέψη το δέχτηκα. Η συνεργασία εκεί είναι κάτι παραπάνω από άψογη και θα ‘λέγα πως το βλέπω σαν συνέχεια της αγάπης που είχα για το ραδιόφωνο όταν ξεκίναγα τον Flippinradio.

Χρησιμοποιείς το Dwaal όταν παίζεις σε clubs και το Άγγελος Κουκλάκης στο ραδιόφωνο. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μια εναλλαγή μεταξύ της πιο σκοτεινής και της πιο φωτεινής μουσικής πλευράς σου;

Ναι. Νομίζω πως κάπως έτσι είναι. Το ραδιοφωνικό μου προφίλ είναι κατώ από το πραγματικό μου όνομα και μουσικά τελείως διαφορετικό από εκείνο του dwaal. Στον Best παρουσιάζω κυρίως το νέο ρεύμα καλλιτεχνών που χαρακτηρίζονται ως nu-soul, nu-disco, ως επί το πλείστον ηλετρονική μουσική με αργόσυρτο beat. Άλλωστε 12:00 το μεσημέρι απορώ αν θέλει να ακούσει κανείς techno.

dwaalphoto2

Ποια είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν όταν βρίσκεσαι πίσω από τα decks;

Να σου πω την αλήθεια, συνήθως είμαι μεθυσμένος, επιδιώκω να έχω κάνει λίγο κεφάλι. Φέτος έπαιξα κυρίως στο υπόγειο του Senza, ο οποίος αποτελεί έναν χώρο που επιλέγω συνειδητά για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος είναι το vibe του κόσμου και το θετικό feedback. Σε ένα τέτοιο club, όπου νιώθω και εγώ ο ίδιος κομμάτι του, απολαμβάνω εκείνο το 3ωρο πίσω από τα decks με όλο μου το είναι. Το djing δεν το κάνω βιοποριστικά οπότε τις λίγες εκείνες φορές του χρόνου που παίζω, προσπαθώ να διώξω όλη την ένταση της καθημερινότητας. Το πρωινό hangover είναι επίπονο αλλά ταυτόχρονα και η σφραγίδα ενός καλού πάρτυ.

Με τι άλλο σου αρέσει να ασχολείσαι πέρα από τη μουσική; Πώς είναι η καθημερινότητά σου;

Όπως σου είπα προηγουμένως το djing δεν είναι η δουλειά μου, αλλά το χόμπι μου. Στην υπόλοιπή μου ζωή είμαι καθηγητής μαθηματικών, συναναστρέφομαι με πολλά παιδιά πράγμα που με γεμίζει ενέργεια, διαβάζω –κυρίως Φιλοσοφία-, βλέπω πολύ σινεμά, συνεχώς ψάχνω μουσικές και ετοιμάζω τις εκπομπές του Σαββατοκύριακου ή κάποιου επερχόμενου dj set. Παράλληλα είμαι συντάκτης στο νέο UrbanStyle Magazine παίρνοντας συνεντεύξεις από ξένους καλλιτέχνες ή κάνοντας reviews σε νέες κυκλοφορίες.

dwaalphoto3

Εάν είχες τη δυνατότητα να συναντήσεις ένα θρύλο της ηλεκτρονικής μουσικής, ποιον θα διάλεγες και γιατί;

Από τους εν ζωή θρύλους, θα έλεγα τον James Murphy των LCD Soundsystem ή τον Ricardo Villalobos. Τον Villalobos πέραν του καλλιτεχνικού τον θαυμάζω για την όλη του φιλοσοφία γύρω από τη μουσική. Την αντιλαμβάνεται ως πνευματική πράξη και κοινωνικό εργαλείο που συνδέει διαφορετικότητες σε ένα ενιαίο σύνολο. Πιστεύω θα μπορούσα άνετα να πιώ αρκετό ρούμι μαζί του.

Ποιο είναι το επόμενο gig και τα μελλοντικά σχέδιά σου;

Ίσως προκύψει ακόμα ένα event στο υπόγειο του Senza μέσα στο Μάιο, αλλά κάτι προγραμματισμένο δεν έχω προς το παρόν. Παρ’ όλα αυτά προσπαθώ να ανεβάζω διάφορα κομμάτια μου στο soundcloud, κάποια από τα οποία είχα τη χαρά να δημοσιεύσει ο Moskalus στο κανάλι του στο Youtube, ενώ παράλληλα συνεχίζω τις εκπομπές στον Best. Νομίζω πως αν κανονιστεί κάτι για το καλοκαίρι θα το μάθετε.

One thought on “TSL Podcast Warm-Up: DWAAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *