TSL Podcast Warm-Up: LIOU

SONY DSC

Λίγο πριν το set του για το TSL Podcast, ο Liou μιλάει μαζί μας για το ξεκίνημα, το στυλ και τη μέχρι τώρα πορεία του!

Ο Liou γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από περίπου 25 χρόνια και κατάλαβε από πολύ μικρή ηλικία, όταν άρχισε να μαζεύει τις πρώτες του κασέτες και cds, ότι η σχέση του με τη μουσική δεν πρόκειται να είναι “τυπική”.

“Η µουσική ενεργοποιεί συναισθήµατα και διεγείρει την σκέψη. Είναι ένας τρόπος για να εκφραστείς και ένα εργαλείο που µπορείς να χρησιµοποιείς στην καθηµερινή σου ζωή. Η µουσική µπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, να σε κάνει πιο δηµιουργικό και πιο αποφασιστικό. Tην µουσική όταν την χρησιµοποιούµε σωστά, ζούµε καλύτερα”

εξηγεί ο ίδιος.

SONY DSC

Αφού μετά από οικονομίες, κατάφερε να αποκτήσει το δικό του ηχοσύστημα, αποφάσισε να αποκτήσει τον πρώτο του μίκτη, θέλοντας να είναι εκείνος, αυτός που θα καθορίζει τη σειρά των αγαπημένων του tracks.

Φτάνοντας στα 17, έκανε το ντεμπούτο στα μαγαζιά της γενέτειράς του, την Κορινθία, όπου ξεχώρισε κάνοντας τα δικά του parties, με guests μερικούς από τους πιο αξιόλογους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι Gus ‘n’ Bonso και ο Nikolas Gale.

Η διαδρομή προς την Αθήνα, μιάμιση ώρα δρόμος και ο Liou δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα για να κάνει το breakthrough στα καλύτερα clubs της πρωτεύουσας, με sets σε μαγαζιά όπως τα Six D.o.g.s, Maze, Sixx, Dybbuk, Terrazza και Pixi, δίπλα σε καλλιτέχνες όπως μεταξύ άλλων οι Len Faki, ο Uto Karem και ο Marco Resmann. Ήταν, μάλλον, τα συναισθήματα που τον κατακλύζουν όταν βρίσκεται πίσω από τα decks, που τον έκαναν να ασχοληθεί με πάθος με το djing:

“Χαρά, ενθουσιασµός και ικανοποίηση είναι κάποια από αυτά”

μας λέει.

Σήμερα, περνά πολύ χρόνο στο studio, ετοιμάζοντας δουλειές όπως αυτή:

“Στην συγκεκριµένη περίοδο, έχοντας περάσει ένα µεγάλο διάστηµα στο studio, έχω αρκετό υλικό έτοιµο και βρίσκοµαι σε επικοινωνία µε κάποια labels για την κυκλοφορία των tracks, κάτι που θα ανακοινωθεί στο άµεσο µέλλον, ενώ ταυτόχρονα, ετοιµάζω και την επόµενη δουλειά µου παραγωγικά”

Έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του και κάποια χρόνια εμπειρίας, ήδη, στην πλάτη του, έχει καταφέρει να σχηματίσει μια άποψη για τη σκηνή στη χώρα μας και φυσικά, του τη ζητήσαμε.

“Πιστεύω ότι υπάρχουν οµάδες που κάνουν αξιοσηµείωτες προσπάθειες στην χώρα µας και κρατούν το επίπεδο αρκετά ψηλά και επίσης, τον τελευταίο καιρό, πολλοί είναι και οι Έλληνες παραγωγοί οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό”

Με το επίπεδο να είναι αρκετά υψηλό και τον ανταγωνισμό αναπόφευκτο, ο Liou καταφέρνει να ξεχωρίσει για τη μουσική του, την οποία παρομοιάζει με έναν άνθρωπο απλό, κοµψό, και µυστηριώδη. Καθαρά μουσικά, την περιγράφει κάπως έτσι:

“Η µουσική µου είναι broken beats µε fat drums µε αρκετό shuffle, pads και ατµόσφαιρες και µε µια αίσθηση του βάθους. Αλλιώς, θα έλεγα deep house µε techno και minimal στοιχεία. Κατά περιόδους, επηρεάζοµαι από διάφορους καλλιτέχνες κυρίως παραγωγικά, είναι κάτι που σε βοηθάει πιστεύω να εξελίσσεις συνεχώς τον ήχο σου και να µην µένεις στάσιµος”

SONY DSC

Τον ρωτάμε για το μεγαλύτερο όνειρό του.

“Να κάνω σε βάθος χρόνου δισκογραφικά κάποια πράγµατα που έχω φανταστεί, όπως συνεργασίες µε labels και άλλους artists που ακολουθώ και θαυµάζω την µουσική τους. Και, ίσως και ένα label από εµένα ή από µια κολεκτίβα ανθρώπων µε κοινές ιδέες δεν θα ήταν άσχηµα”

Άνθρωπος με όρεξη και dj με προοπτική, ο Liou είναι βέβαιο ότι θα μας παρουσιάσει δείγματα της δουλειάς του σύντομα, ενώ θα κυνηγά, παράλληλα, τα όνειρά του. Μέχρι τότε, μπορούμε να ακούσουμε το set του για το TSL Podcast, από εδώ.

Ευχαριστούμε πολύ Liou!

Μάθε όλα τα νέα και άκουσε νέες δουλειές του, ακολουθώντας τον Liou στο facebook και το soundcloud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *