TSL Podcast Warm-Up: MIKELE

12509734_775033215931311_6990726736369195073_n

Ένα από τα ονόματα-θρύλους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της χώρας, που μέσα από τη δουλειά και το ταλέντο του, έχει καταφέρει να καθιερωθεί για χρόνια, ο Mikele μίλησε στη Blank πριν το set του για το TSL Podcast!

“Μου άρεσε να κάνω τον κόσμο να χορεύει και γενικά να διασκεδάζει!”

απαντά απλά και περιεκτικά όταν τον ρωτάς γιατί μπήκε και βρίσκεται για χρόνια σε αυτό το χώρο.

Γεννήθηκε στην Ιταλία, μα σε παιδική ηλικία ήρθε στην Ελλάδα, όπου έμελλε να κάνει μεγάλη καριέρα πίσω από τα decks. Decks που, σίγουρα, δεν έμοιαζαν και πολύ τότε με αυτό που σήμερα έχουμε στο μυαλό μας.

“Όταν ξεκίνησα δεν υπήρχαν καν decks!”

λέει γελώντας και συνεχίζει:

“Είχα δυο κασετόφωνα αυτοκινήτου στο πρώτο μου πάρτι, μίκτης δεν υπήρχε”

1053027_330961987035212_1227034897_o

Χωρίς της ευκολίες που (καλώς) προσφέρει η τεχνολογία στους djs σήμερα, ο Mikele στηρίχθηκε πολύ στη δουλειά και το ταλέντο του για να προχωρήσει και ο συνδυασμός αυτών με τις μουσικές επιρροές του, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη καριέρα που περιλαμβάνει gigs στα καλύτερα clubs της χώρας για τα Dazzle parties (και όχι μόνο), εμφανίσεις στο εξωτερικό, δυνατά tracks, παρουσία στο ραδιόφωνο, τη δημιουργία της Avatone Recordings και την ανάληψη του management του label Gothic Disco.

“Είχα επηρεαστεί από την New Wave μουσική σκηνή και από djs όπως οι Sasha και John Digweed και όλη αυτή την γενιά στις αρχές της ηλεκτρονικής μουσικής. Προσπαθώ το στυλ της μουσικής μου να είναι σύγχρονο, χωρίς να χάνω την ταυτότητά μου. Παίζω από deep house σε tech και από electronica σε techno”


Από παλιότερο live του σε beach club της Ρόδου

Έζησε την (ίσως) πιο ρομαντική εποχή του djing, εκείνη που για τους jockeys δεν περιελάμβανε beatport και traxsource και χρειαζόταν πραγματικά πολύς χρόνος για να βρει κανείς τη μουσική του. Πώς είναι σήμερα η καθημερινότητα του dj;

“Τα εννιά χρόνια πουλώντας δίσκους στο Discobole, στο Liquid Vinyl και στο Epidemic ήταν τεράστιο σχολείο! Πραγματικά, χρειάζεται πολύς χρόνος, αν και έχουμε χάσει την επαφή μας με τα δισκάδικα που ήταν μοναδική εμπειρία!”

Όπως και σε άλλους jockeys που είχαν την ευκαιρία να παίξουν στο εξωτερικό, τον ρωτάμε για τις εντυπώσεις του.

“Η ηλεκτρονική μουσική σκηνή έχει τον ίδιο τρόπο διασκέδασης σε όλο τον κόσμο. Έχει φανατικούς λάτρεις από το μικρότερο μπαρ μέχρι το μεγαλύτερο φεστιβάλ, από το μικρότερο χωριό μέχρι τη μεγαλύτερη πόλη”

λέει ο Mikele.


Ένα από τα tracks του, γεμάτο feelings όπως λέει και ο τίτλος

Και ξέροντας την εμπειρία που κουβαλά, δεν μπορείς παρά να τον πιστέψεις. Πώς απέκτησε όμως όλη αυτή την εμπειρία, τι ήταν αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει και να μένει για χρόνια σε ένα χώρο με τεράστιο ανταγωνισμό;

“Νομίζω πως, όπως και σε όλες τις δουλειές, πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις, να ενημερώνεσαι συνεχώς, να είσαι θετικός σε νέα ακούσματα και να παρακολουθεις την τεχνολογία!”

Κρατάμε την αγάπη για τη δουλειά, την συνεχή ενημέρωση και τα “ανοιχτά” αυτιά και ζητάμε από τον Mikele να μας πει τι χρειάζεται ένας νέος jockey πέρα από αυτά, για να πετύχει:

“Μακριά από τα καλάμια και πολλή και σοβαρή δουλειά!”

μας λέει με νόημα.

1455011_587850444649590_6944202988310167918_n

Με κάθε dj set να έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, ανάλογα με την ώρα και το χώρο όπου παίζεται, είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πώς ανταπεξέρχεται κανείς σε ένα after hours set. Με τον ίδιο να εμφανίζεται πολύ συχνά after hours, μέσω της σταθερής του παρουσίας στο Athens AfteR Hours που τρέχει μαζί με τον Romylos, είχαμε μια καλή ευκαιρία να το κάνουμε!

“Είναι μοναδικό το συναίσθημα, με ευθύνη απέναντι σε κουρασμένα αφτιά. Αλλά έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να απευθυνόμαστε και σε κοινό που ξυπνάει Κυριακή πρωί για να διασκεδάσει στο Athens AfteR Hours!”

Τα επόμενα σχέδια του Mikele περιλαμβάνουν, πέρα από το καθιερωμένο Athens AfteR Hours (κάθε Σάββατο/ ξημέρωμα Κυριακής στο Skull Βar), 2 εμφανίσεις στο L’ Aperitivo Rhodes, το δεύτερο part του +Soda Reunion τον Μάρτιο, αλλά και άλλες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, δουλεύει το καινούριο του album και διάφορα remixes που αναμένονται σύντομα για διεθνείς κυκλοφορίες.

Πριν από όλα αυτά, μπορείς να τον ακούσεις την Κυριακή στο TSL Podcast της Blank και να μάθεις όλα τα νέα του ή να ακούσεις δουλειές του, ακολουθώντας τον στο facebook και το soundcloud!

Ευχαριστούμε πολύ Mikele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *