TSL Podcast Warm-Up: MIC MEIMAROGLOU

MIC_2
Ο Mic Meimaroglou είναι ένας από τους καλύτερους παραγωγούς που έχεις ακούσει κι αν δεν τον έχεις ακούσει ακόμη, έφτασε ο καιρός για να το κάνεις.

Γεννήθηκε το 1985 στη Μυτιλήνη, μέρος που αποτελεί τη βάση του μέχρι και σήμερα και αν κρίνει κανείς από την μικρή ηλικία στην οποία πειραματίστηκε για πρώτη φορά με τον ηλεκτρονικό ήχο, η τάση του προς την ηλεκτρονική μουσική, την παραγωγή και τη μίξη της, ήταν μάλλον, έμφυτη.

“Το ξεκίνημα μου το θυμάμαι στα εφηβικά μου χρόνια όταν ξεκίνησα να παίζω μουσική σε parties φίλων. Παράλληλα, την ίδια περίοδο ξεκίνησα να κάνω edits σε κομμάτια, περισσότερο για χαβαλέ, τα οποία έπαιζα και σε events. Στην συνέχεια, το djing ήταν για μένα ψυχαγωγία κι ένας τρόπος να βγάζω το χαρτζιλίκι μου παίζοντας μουσική σε διάφορους χώρους. Μου άρεσε να κάνω τον κόσμο να διασκεδάζει, αυτό ήταν που με γέμιζε στο τέλος της βραδιάς”

μας λέει ο ίδιος.

Γεννημένος στα mid 80’s, δε θα μπορούσε παρά να επηρεαστεί από τους μεγάλους Kraftwerk και όλο το γερμανικό ρεύμα που παρέσυρε πολλούς φίλους της μουσικής, οδηγώντας τους στην techno κι αυτό είναι κάτι που διακρίνει κανείς και στον ήχο του.

“Θα έλεγα ότι έχω επηρεαστεί αρκετά από τον γερμανικό ηλεκτρονικό ήχο του ’80, με τους Krafttwerk να κατέχουν ένα ιδιαίτερο κομμάτι στις επιρροές μου. Δεν υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης πρότυπο για μένα. Σίγουρα υπάρχουν επιρροές, άλλα δεν θα έλεγα ότι είναι κάποιος συγκεκριμένος. Υπάρχει μια ιδιαίτερη αγάπη σε καλλιτέχνες με έντονο το αναλογικό στοιχείο θα έλεγα, όπως οι Oliver Huntemann, Stephan Bodzin, ενώ ένα από τα αγαπημένα μου projects είναι το Plastikman του Richie Hawtin”

MIC_3

Η παραγωγή προέκυψε για αυτόν το 2009, όταν θέλησε να συνθέσει τους δικούς του ήχους και soundtracks κάποιων οπτικοακουστικών projects που είχε τότε στα σκαριά και όπως μας είπε και ο ίδιος, μετά, το ένα έφερε το άλλο.

“Σίγουρα το djing και η μουσική παραγωγή είναι ένας τρόπος έκφρασης για μένα. Το καθένα μου προσφέρει διαφορετικές συγκινήσεις και προκλήσεις”

Πνεύμα ιδιαίτερα ανήσυχο, δε μπόρεσε να περιοριστεί στα όρια της μουσικής. Άλλωστε πρόκειται για τον άνθρωπο πίσω από τη γέννηση του Urban Style Magazine αλλά και την οργάνωση events όπως το διεθνές φεστιβάλ “Beach Street Festival”, ενώ το 2010 παρουσίασε το πρώτο του οπτικοακουστικό project στο Moving Frames Festival με μουσική που είχε γράψει ο ίδιος. Φυσικά δε θα μπορούσαμε παρά να τον ρωτήσουμε για αυτά.

“Σαν κύρια ενασχόληση, απασχολούμαι σαν free lancer art director, graphic & web designer. Το USM είναι ένα project το οποίο το ξεκίνησα το 2008 όσο σπούδαζα στην Καβάλα και ήταν ένα μέσο έκφρασης και καλλιτεχνικής αναζήτησης. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό, μιας και είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ με αξιόλογους ανθρώπους μέσα από την πορεία του περιοδικού. Μου έδωσε πάρα πολλά και ελπίζω ότι άφησε και κάτι στον καλλιτεχνικό χώρο. Τώρα είμαστε σε μία νέα φάση με το UrbanStyleMag την οποία θα την δείτε σύντομα στο διαδίκτυο. Για την οργάνωση events τώρα… Προέκυψε και προσπαθώ να κάνω πολύ συγκεκριμένα πράγματα πλέον, κυρίως με φίλους παραγωγούς και djs. Στην Μυτιλήνη όπου ζω, τα πράγματα είναι πολύ περιορισμένα και ήταν ένας έξτρα λόγος να προσπαθήσω να κάνω κάτι για την μουσική που αγαπάμε”

μας απάντησε αρχικά, συμπληρώνοντας σχετικά με το πώς τα προλαβαίνει όλα:

“Η μέρα μου είναι πολύ γεμάτη και μ’αρέσει αυτό, μου δίνει ζωή. Πάντα υπάρχει χρόνος για να κάνεις τα πράγματα που αγαπάς”

Και μεταξύ των πραγμάτων που αγαπά, πολύ σημαντική θέση έχει η μουσική φυσικά.

“Αγαπάω πολύ την μουσική και είναι για μένα ένας τρόπος έκφρασης. Ο χρόνος είναι σχετικός. Μπορεί να απαιτήσει ώρες, ημέρες και μήνες ακόμη μέχρι να νιώσεις ότι έχεις ολοκληρώσει μια παραγωγή. Το βασικότερο είναι να αγαπάς ό,τι κάνεις στην ζωή σου. Ο χρόνος δεν έχει σημασία αν το κάνεις με αγάπη, βασικά, χάνεται η αίσθηση του χρόνου”

MIC_1

Στέκεται ρομαντικά απέναντι σε αυτό που κάνει και αυτή τη στάση του την περνά στον ήχο του. Δύσκολα θα ακούσει κανείς σε κομμάτι του κουραστικές λούπες ή μονότονα beats – κάθε ένα από αυτά έχει το δικό του ύφος και με λίγη φαντασία, μια ιστορία να πει. Τι έχει ο ίδιος στο μυαλό του όταν γράφει τα κομμάτια του;

“Μπορεί να φέρω ασυναίσθητα μια εικόνα από την θάλασσα ή το διάστημα για παράδειγμα με βάση έναν ήχο που μπορεί να δουλεύω εκείνη την ώρα. Υπάρχουν πάντα εκπλήξεις όταν το μυαλό συνδυάζει έναν συγκεκριμένο ήχο με μια εικόνα. Έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις!”

εξηγεί γελώντας.

Αυτή η ασυναίσθητη σκέψη του διαστήματος ήταν που τον οδήγησε και στην έμπνευση αλλά και την ονομασία της τελευταίας του δουλειάς, το Ouranos ep.

“Η πηγή έμπνευσης ήταν το διάστημα. Ένας χώρος που αγαπώ ιδιαίτερα. Ο τίτλος του ep είναι αφιερωμένος στον πλανήτη Ουρανό”

Εκεί, λοιπόν, θα μπορούσε να φανταστεί πως μεταφέρεται κι ο ακροατής ακούγοντάς το; Όχι απαραίτητα:

“Δεν μπορώ να πω πού θα μπορούσε να μεταφερθεί ένας ακροατής γιατί αυτό σχετίζεται με τις εμπειρίες, τις εικόνες και γενικότερα, τα βιώματα που έχει ο καθένας μας. Μου αρέσει να το θέτω αυτό σαν ερώτημα σε φίλους μου. Η κάθε απάντηση έχει πολύ ενδιαφέρον”

Αν μπορούσε ο ίδιος να μεταφερθεί στο ιδανικό μέρος για να γράψει μουσική, τότε ποιο θα ήταν αυτό;

“Θα μπορούσα να γράψω μουσική σε οποιοδήποτε μέρος αρκεί να είμαι ψυχολογικά καλά. Αν και είμαι σε ένα περιβάλλον με αρκετό ήλιο και θάλασσα που βοηθάει πολύ την κατάσταση!” (γέλια)

Το μέλλον του, δραστήριο όπως άλλωστε του αρμόζει, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, gigs τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και συμμετοχή με remixes του σε νέες κυκλοφορίες φίλων παραγωγών, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου, κυκλοφορεί το επόμενο ep του με τίτλο “Colonized” (γεύση από το οποίο θα πάρετε στο exlusive set του αυτή την Κυριακή για το TSL Podcast) από την ισπανική 808 Recordings. Παράλληλα, είναι στα σκαριά η επόμενη κυκλοφορία του σαν Aithale για το 2016 (η πρώτη κυκλοφόρησε το 2015 και είχε τίτλο “Golden Thread”).

“Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και εύχομαι κάθε επιτυχία για το νέο έτος”

Κι εμείς σε ευχαριστούμε πολύ Mic και ανταποδίδουμε τις ευχές!

Ενημερώσου για τα όλα νέα του Mic Meimaroglou και άκουσε τις δουλειές του, ακολουθώντας στο facebook και το soundcloud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *